Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/sportnieuws/4467

12:38 | 09-09-2015

VV Rood Zwart start met 7 tegen 7 vrouwenvoetbal

Delden - Voetbalvereniging Rood Zwart start dit seizoen met een nieuw vrouwenteam: een 7-tal bestaande uit dames van 25 jaar en ouder. Het ‘seniorenteam’ speelt haar wedstrijden op doordeweekse avonden in een officieel KNVB competitieverband van 7 tegen 7 op een half veld. Na de succesvolle oefenwedstrijd van vorige week zijn de speelsters klaar voor de eerste officiële competitiewedstrijd, aanstaande donderdagavond om 20.00 uur thuis op de velden van Rood Zwart.
Vele oud-speelsters van Rood Zwart kwamen nog regelmatig bij de wedstrijden van de huidige vrouwen- en meidenteams kijken. Bij het zien van het voetbalspel, het fanatisme en het teamgevoel bleef bij hen het idee om ook weer te gaan voetbal altijd knagen. Maar door diverse redenen, zoals gezinsuitbreiding, werk, lichamelijke klachten en tijdgebrek zat een terugkomst op de velden van de Deldense voetbalvereniging er voor hen niet in. Totdat er door enkele oud-speelsters van Rood Zwart het 7-tal in het leven werd geroepen.
Dit jaar doet de club voor het eerst mee in de 7 tegen 7, 25+ vrouwenvoetbalcompetitie van de KNVB, onder de naam Rood Zwart Vr. 2. Op een half veld wordt twee keer over 30 minuten gespeeld, waarbij doorlopend gewisseld mag worden, in een competitie bestaande uit teams uit de regio. Rood Zwart Vr. 2 speelt de thuiswedstrijden op donderdagavond om 20.00 uur. Kom ze aanstaande donderdag al aanmoedigen in de eerste thuiswedstrijd tegen U.D. Vr.1 om 20.00 uur bij Rood Zwart.

Gesponsorde links: