Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/sportnieuws/4462

08:56 | 08-09-2015

Hofweekblad - Koen Vossers en Deau van Wijnen winnen Rutbeektriathlon

Koen Vossers en Deau van Wijnen winnen Rutbeektriathlon

Bij de Rutbeektriathlon die op zondag 6 september plaatsvond, ging de winst op de kwart afstand naar TTvW Eredivisie atleet Koen Vossers. Vossers wist met een 10e zwemtijd en een 8e fietstijd twee zeer degelijke onderdelen neer te zetten. Pas na het fietsen begint het opstomen traditiegetrouw voor de atleet uit Hengelo gld. Als enige atleet onder de 40 minuten op het afsluitende looponderdeel, dat toch meer dan 10 km. bleek, kan Koen terugkijken aan een geslaagde triathlon en een goede generale repetitie voor de afsluiting van de Eredivisie in Almere op zondag 13 september, waar Koen samen met Ruben Geys, Rudi Jansen en Pascal Dankelman aan de start van de teamrelay zal verschijnen.

Jeroen Jansen werd op dezelfde afstand 22e, na een uitstekend zwemonderdeel waar hij de snelste tijd neerzette, weliswaar kwam hij achter Michel Huisken het water uit, maar Huisken moest vanwege fysieke tegenslag na het fietsen de strijd staken.

Deau van Wijnen is bij de jeugdtriathlon eerste geworden bij de meisjes en zelfs tweede overall van alle kids tot 12 jaar, ze moest alleen Rens Gosselink uit Ahaus-Alstätte voor zich dulden.

Naast de recreatieve series over de sprint en 1/4e afstand stond er ook een NK Masters op het rooster. De masters (alle atleten ouder dan 40 jaar) kennen hun eigen NK’s en vandaag was het in Enschede een wedstrijd over de sprint afstand. De strijd overall ging tussen oudgedienden Guido Gosselink, Cees Colijn en Casper van den Burgh, waarin Cees Colijn met de winst er vandoor ging, met Gosselink in zijn thuiswedstrijd als 2e, voor Van den Burgh. TTvW atleet Andy de Jong wist zeer verdienstelijk de 5e plek bij de categorie 40-45 jaar voor zich op te eisen. Henri Beverdam werd op ditzelfde NK 18e bij de 50-55 categorie.

Emiel Huisken nam deel aan het sprint onderdeel bij de recreatieve serie. Emiel, zwemmend zonder wetsuit moest genoegen nemen met een 4e zwemtijd, achter drie Eredivisieatleten gehuld in wetsuit. Het podium bestond uit louter TCT atleten die daarmee een mooi resultaat neerzetten in hun thuiswedstrijd. De winst was voor Devi Wolthuizen, gevolgd door Ynze Keulstra en Bert van Veen (eerder dit jaar nog tweede in Markelo, red.). Emiel kwam uiteindelijk binnen op een  18e plek.

Uitslagen TTvW atleten


Kids triathlon:

1e  Deau van Wijnen  23.18 min.

Sprint recreatief:

18e  Emiel Huisken  1.15.27 uur


Kwart recreatief:

1e  Koen Vossers  2.02.05 uur

22e  Jeroen Jansen  2.26.14 uur


NK Sprint Masters 40+:

5e   Andy de Jong  1.15.57 uur


NK Sprint Masters 50+:

18e   Henri Beverdam  1.20.04 uur

Gesponsorde links: