Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/sportnieuws/4451

09:49 | 07-09-2015

Examen Minirettes Harmonie Diepenheim

Vijf minirettes van de Harmonie uit Diepenheim mochten zaterdag 5 september hun eerste examen doen. Een examen waarbij ze allerlei batontechnieken zoals de verticale/horizontale draai, floris, spin en de molen moesten laten zien. Ook het marcheren zit in dit examenpakket. Hiervoor hebben ze meer dan een jaar geoefend, met de bedoeling dat de meisjes de optochten in Diepenheim mee mogen lopen zoals de optocht met Diepenheims feest, Sinterklaasintocht en Palmpasen optocht en eventueel ook de optochten in Markelo en Goor.

Dit examen hebben ze afgelegd onder toeziend oog van natuurlijk hun eigen instructrice Kim van den Einde, instructrice van de majorettes Marleen Dijkman en oud-majorette Claudia Scholte Lubberink Franke. Voor de meisjes was het allemaal best nog wel spannend, gelukkig waren er veel supporters zoals moeders, vaders, oma’s en opa’s. De meiden Lotte Imhof, Noor Busch, Noa Oldemenger, Britt Scharpert en Julia Wissink zijn alle vijf geslaagd.

Het eerstvolgende optreden van de vijf geslaagde minirettes dit jaar zal zijn het lopen van de traditionele optocht van de Diepenheimse Schutterij met de Harmonie op zaterdag 26 september. Intussen gaan de lessen gewoon verder om de meiden nieuwe batontechnieken aan te leren. En samen met de midirettes gaan ze zich bezig houden met het leren van een dansje voor het najaarsconcert van de Harmonie op vrijdagavond 13 en zaterdagavond 14 november in Cultuurcentrum de Pol.

Gesponsorde links: