Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/sportnieuws/4444

11:45 | 03-09-2015

Thomas Bruns: “Voetbal is keihard, je moet met niemand medelijden hebben”

De Twentse Derby van afgelopen weekend eindigde voor FC Twente in een blamage met als gevolg een ontslag voor trainer Alfred Schreuder. In tegenstelling tot de Enschedese club kon het feest voor Heracles niet op. Door de 2-0 overwinning steeg de Almelose ploeg naar de tweede positie in de eredivisie. “Het is een speciaal duel, maar blijft ook gewoon een wedstrijd die we moeten winnen en dat hebben we super gedaan”, reageert middenvelder Thomas Bruns na afloop.
De Heraclied speelt al bijna vijf jaar bij de club en heeft al vele derby’s meegemaakt, volgens hem heeft het duel tussen de streekgenoten met name voor de supporters een extra lading. De middenvelder bereidde zich hetzelfde voor als op iedere andere wedstrijd en belde zoals gebruikelijk voorafgaand aan de derby met z’n vader voor de laatste tips: “Mijn vader gaf me mee: Hou je kop erbij, zorg dat je sterk voetbalt, duels wint en probeer vandaaruit goaltjes te maken.” Dat is ook hetgeen dat het team van John Stegeman afgelopen zaterdagavond liet zien. “We hebben afgesproken om thuis ongeslagen te blijven, dat hebben we tegen NEC gedaan en ook nu houden we ons aan deze afspraak”, aldus Bruns.
De gedachten dat de tegenstander al in zwaar weer zat, speelt voor de Heraclesspeler wel deels mee. “Je hoort en leest om je heen dat FC Twente met enige angst hier naartoe komt, daar moeten wij dan gebruik van maken en dat moet een extra boost geven.” Dat het een streekgenoot is en dat hij verschillende spelers van Twente ook persoonlijk kent, speelt voor de uit Wierden afkomstige middenvelder geen rol. “Voetbal is keihard, je moet met niemand medelijden hebben”, stelt Bruns. “Ze zitten in een lastige positie, dat is zeker zo en daar hebben wij gebruik van gemaakt.”
De overwinning in het uitverkochte nieuwe stadion klonk overweldigend, Bruns blikt enthousiast terug: “De sfeer in het stadion is voor mij erg belangrijk en het publiek was deze avond echt fantastisch. Dat is gewoon een lekker gevoel voor de hele groep.” Bruns concludeert: “We zijn een hechte groep en hebben als team keihard gewerkt en geknokt, en hebben deze wedstrijd ook dik verdiend gewonnen.”

Gesponsorde links: