Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/sportnieuws/4427

13:17 | 31-08-2015

Zwart Wit wint van Mélynas in openingswedstrijd veldseizoen

Na alle voorbereidingen mocht Zwart Wit afgelopen weekend voor het eerst aantreden om te beginnen aan de nieuwe competitie, onder leiding van de nieuwe trainer/coach Imko Smit. Na een minder goede start van de wedstrijd, wist Zwart Wit zich snel te herstellen en pakte het na 70 minuten speeltijd de eerste overwinning van het seizoen: 18-15.

In de beginfase van de wedstrijd werd Zwart Wit door Mélynas al op achterstand gezet en dit kwam vooral door gemaakte fouten of niet goed uitgespeelde aanvallen van de thuisploeg. Maar ondanks de mindere start, herstelde Zwart Wit zich goed en nam daarna de leiding over van Mélynas. In deze fase wisten de Deldenaren niet uit te lopen van Mélynas en bleef de marge op twee punten steken. Bij rust stond de stand van 7-5 op het scorebord, maar de thuisploeg had eigenlijk de voorsprong al voor rust verder uit moeten bouwen. In de tweede helft kwam Zwart Wit beter uit de verf en werd het spel ook beter. Maar ondanks dat het spel beter werd, kwamen ze niet tot de gewenste voorsprong. Mélynas had in tegenstelling tot Zwart Wit veel minder velddoelpunten, maar kwam vaker tot afronding vanaf de 2,5 meter. Hierdoor kon Mélynas goed meekomen met Zwart Wit en de voorsprong werd nooit groter dan 3 punten. Maar Zwart Wit kwam niet meer in gevaar en ook in de eindfase hield de thuisploeg voldoende afstand, om de zege vast te stellen. Na 70 minuten speeltijd stond er als eindstand op het scorebord: 18-15.

Na de eerste overwinning thuis, mag Zwart Wit op zondag 6 september op bezoek bij EKCA uit Arnhem. Ook EKCA was afgelopen weekend één van de ploegen die haar wedstrijd had gewonnen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Gesponsorde links: