Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/sportnieuws/4421

20:42 | 30-08-2015

Terugblik vorig weekend Beachsoccer Toernooi Goor

Zaterdag 22 augustus werd om 10:00 de officiële opening van de tweede editie van het Goorse Beachsoccer toernooi gedaan door de commissaris van de koning Overijssel, Ank Bijleveld en Ruud Benard (bekend van BigBrother). Tijdens de officiële opening werd het nieuwe logo onthuld en bekend gemaakt dat de Beachsoccer organisatie vanaf 2016 verder gaat onder de naam: Stichting Beachsoccer Hof van Twente!

Om 10:30 uur floten de scheidsrechters voor de eerste keer dit weekend. Er waren naast lokale scheidsrechters ook vier scheidsrechters van de Beachsoccer Bond actief om de wedstrijden in goede banen te leiden. Deze mannen kwamen vanuit Rotterdam naar Goor. Het niveau deze dag lag erg hoog. In zowel de prestatie poule als de recreatie poule werden er mooie en sportieve wedstrijden gespeeld. De ruim 500 toeschouwers hebben zich geen moment verveeld.  Naast de schitterende doelpunten waren er ook geweldige reddingen van de keepers. Het enigste damesteam(Zandhappers 2.0 ) zorgde ook voor de nodige animatie. Elke wedstrijd werd één groot feest!

In de prestatie poule ging de winst dik verdiend naar het team van Café Johnny’s uit Goor. De recreatie poule werd beslist door een zenuwslopende penaltyserie. Deze serie ging tussen café de Buurman en Team Yalp. Nadat een speler van cafe de Buurman de penalty op de lat schoot, was de winst voor Team Yalp!

Zondag 23 augustus werd er om 9:30 uur afgetrapt door de jeugd. In twee categorieën werd er gestreden om de beker! Wat een enthousiasme, wat een beleving en wat een niveau! De jeugdspelers wisten een hoog niveau op het zand te leggen. Ook het publiek genoot van een mooie eerste editie van het Beachsoccer jeugdtoernooi. De winst in de D-jeugd ging naar ATC’65 D1 – team 1 uit Hengelo. Zonder puntverlies en met slechts 3 doelpunten tegen waren zij de verdiende winnaars! Het Prosoc Beachsoccer Team uit Almelo werd tweede en de gedeelde derde plaats was er voor ATC’65 D1 – team 2 en GFC D1 –team 1. De finale in de C-jeugd zal nog lang in de hoofden van deze spelers rond blijven hangen. Een spectaculaire opkomst onder geweldige woorden van verslaggever Paul Schabbink, werden de spelers één voor één voorgesteld aan het publiek. FC Knorre en SV Hector C1 mochten gaan strijden om het kampioensschap. Na een spannende finale die in een 0-0 gelijkspel eindigde, moest worden beslist door penalty’s. Hier wist Hector C1 de beslissing af te dwingen.

Om 14:15 uur startte de eerste editie van het bedrijventoernooi. Ook hier was het niveau bijzonder hoog! Het team van Akma akoestische materialen kwam helemaal vanuit Dordrecht naar Goor. Helaas moest de organisatie het toernooi een uur eerder stoppen door ongeregeldheden tijdens een wedstrijd. Hierdoor is er geen winnaar toegekend aan deze eerste editie van het bedrijventoernooi.

De organisatie kijkt terug op een geweldig weekend en komt volgend jaar terug onder de naam (stichtingsvorm) Beachsoccer Hof van Twente!

Gesponsorde links: