Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/sportnieuws/4414

14:45 | 27-08-2015

Elastiekenkoers hoofdsponsor Sportdag “Klaar voor de Start!”

De BOSK (organisatie van en voor mensen met een aangeboren lichamelijke handicap) houdt in samenwerking met Meedoen met sport! de sportdag 'Klaar voor de Start' op On Campus in Zwolle. Een unieke dag waarop kinderen tussen 6 en 18 jaar met een fysieke beperking 18 sporten kunnen ontdekken. Daarnaast krijgen zij informatie over aangepast sporten in hun eigen regio. Door de bijdrage van Elastiekenkoers, de stichting die voor en door inwoners van Hof van Twente is opgezet, is er gratis toegang voor het hele gezin.

Onder meer middels een jaarlijkse wielertocht (ca.170 km) zamelt de Elastiekenkoers geld in voor een goed doel. De Elastiekenkoers heeft € 20.000,- beschikbaar gesteld voor deze sportdag, en zijn dus hoofdsponsor.

Waarom deze dag?

De BOSK zet zich al jaren in voor mensen met een fysieke beperking. Veel kinderen met een lichamelijke beperking blijken niet of nauwelijks aan sport te doen. Te lastig om te organiseren, geen mogelijkheden voor aangepast sporten in de buurt; redenen die vaak worden genoemd om het sporten te laten. Echter, ook voor mensen met een beperking is sporten goed en gezond. De BOSK wil daarom vooral kinderen al jong stimuleren om aan sport te gaan doen. Met deze landelijke sportdag helpt de BOSK hen een stuk op weg.

Kijk voor het volledige programma en het aanmeldformulier www.bosk.nl. Om alles goed te kunnen organiseren wordt gevraagd om je vooraf aan te melden. Dit kan tot en met 31 augustus.

Gesponsorde links: