Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/sportnieuws/4329

10:20 | 09-08-2015

De Twickeltoer MTB Overgangstocht 2015

De Twickel Trappers organiseren dit jaar op zondag 30 augustus een overgangstocht. Een tocht voor MTB en cyclecrossers. De ervaringen, opgedaan bij de in 2014 voor het eerst georganiseerde overgangstocht, zijn hierin verwerkt. Dit heeft geleid tot een sterk verbeterd parcours met de keuze uit 3 afstanden, te weten 30 km, 55 km en maar liefst 80 km. Het beste van de routes om Delden, Oele, Rutbeek, Buurserzand, ’t Lankheter-bos, Assinkbos, Rietmolen, de bossen rondom de kastelen van het Warmelo/Westerflier/Weldam en het Wegdam, en het buurtschap Wiene verenigd in een spectaculaire tour.

Samengevat een prachtige route met volop natuurschoon, verrassende doorgangen en doorkijkjes over voornamelijk 80% onverharde wegen verdeeld in zand- en bospaden, single tracks, gravel- en boerenwegen. We hebben tracks van 30 km voor de jeugd, minder getrainden en beginners, 55 km voor gevorderden en voor de echte geoefenden en fanaten 80 kilometer. In alle routes is een tussenstop/pauze gepland en de 80 km route is zelfs voorzien van een tweede tussenstop waar deelnemers op krachten kunnen komen en worden voorzien van drinken en een versnapering.

De tocht wordt gehouden overeenkomstig de regels van de NTFU en is geheel bewegwijzerd met duidelijke pijlaanduidingen. Er zijn servicebussen beschikbaar voor de echte pechgevallen. Voor lekke banden graag zelf je eigen reparatie-set of een reserveband meenemen! De kosten van deelname bedragen € 4,- voor NTFU leden en € 5,- voor niet-NTFU leden. Douche- en kleedgelegenheid is aanwezig en afhankelijk van de weersomstandigheden ook de mogelijkheid tot het afspuiten van de fiets.

De routes worden als ideaal ervaren als voorbereiding op de grenslandmarathon in Tubbergen op 7 september of als voorbereiding op het najaar seizoen. 

Prepareer je fiets en kom op zondag 30 augustus naar Delden, voor een goed begin na de zomervakantie, om je weer eens lekker in het zweet te fietsen, in vorm te komen en te genieten van ons mooie landschap. Starten tussen 8.30 en 10.00 uur bij Café de Boemel / sporthal De Reiger aan De Reigerstraat 1.

Voor nadere berichten en algemene informatie zie evt.: www.twickeltrappers.nl.

Gesponsorde links: