De kap van de molen, zonder de wieken.
De kap van de molen, zonder de wieken.

De kap wordt op de Eschmolen geplaatst!

Nieuws

Delden - De bouw van de Eschmolen nadert zijn voltooiing. De afgelopen weken hebben medewerkers van Vaags de kap op de bouwplaats in elkaar gezet en bekleed met schaliën. De kap wordt woensdag 8 mei rond 13.00 uur op de molen geplaatst; een belangrijke mijlpaal, waar we als bestuur lang naar hebben uitgezien. 

Gelet op de veiligheidseisen bij het takelen van de kap is het noodzakelijk een veiligheidsgebied te hebben. Bezoekers raden wij aan om op afstand de werkzaamheden te volgen, bijvoorbeeld vanaf de nieuw aangelegde parkeerplaats bij de Molenstraat of vanaf de Es. Gelet op de beperkte parkeergelegenheid adviseren wij om niet met de auto te komen.

Op een later moment worden de wieken geplaatst. Wanneer dat is, is nu nog onbekend.

Werkzaamheden in de molen

Vrijwilligers hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan diverse zaken die vanaf de weg niet zichtbaar zijn. Zo hebben zij de elektrische installatie volledig aangelegd; een toilet gebouwd; de keuken geplaatst; een ruimte getimmerd voor de opslag van diverse producten en de molenaarsruimte in orde gemaakt. Daarnaast zijn veel molenonderdelen geschilderd.

Kortom, dank aan de vele vrijwilligers die zich belangeloos en met veel enthousiasme inzetten en hebben ingezet voor de herbouw van onze mooie molen. En vanzelfsprekend zou de molen niet gebouwd zijn zonder de financiële steun van  vrienden en sponsoren.

Officiële opening

De officiële opening van de molen is gepland op zaterdag 14 september aanstaande. Aan het programma wordt nu gewerkt. Wij informeren u daar later over. 

De molen nog zonder kap.
Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws