Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/hofnieuws/4487

11:15 | 11-09-2015

Hofweekblad - Mevrouw Bekker viert 100ste verjaardag!

Mevrouw Bekker viert 100ste verjaardag!

Goor – Ze zei altijd “ik wil 100 worden” en dat is haar gisteren gelukt. Mevrouw Bekker – van de Water uit Goor vierde 10 september haar 100ste verjaardag. ’s Ochtends ontving ze de persoonlijke felicitaties van de loco-burgemeester en ’s middags proostte ze met familie, en de medewerkers en bewoners van Huize Herfstzon met een lekker borreltje op haar verjaardag.

Wil Bekker groeide op in een gezin met zes zussen. Haar vader overleed al op jonge leeftijd, waardoor haar moeder er alleen voor kwam te staan. Door psychische problemen kon zij de zorg voor de zeven kinderen niet aan, waardoor Wil en haar zussen hun jeugd in verschillende voogdgezinnen doorbrachten. Wil werd hierdoor snel zelfstandig, had een duidelijke eigen mening en heeft altijd hard gewerkt. Ze is 24 jaar getrouwd geweest met Peter Bekker en heeft haar man tot in zijn laatste levensfase liefdevol verzorgd. Enkele jaren na zijn overlijden, kwam ze in het woon- en zorgcentrum Herfstzon in Goor, waar ze nu al 12 jaar met veel plezier woont.

De jarige geniet met name erg van de omgeving, de betrokkenheid van de bewoners en medewerkers, de rust en het ritme dat ze in het kleinschalig wooncentrum krijgt. “Ze komt dagelijks in de zaal en drinkt iedere avond een borreltje met een aantal andere bewoners hier”, vertelt Angelique Lamme, de directrice van Herfstzon. “Menig inwoner van Goor kent mevrouw Bekker wel, want ze zit altijd in de zaal voor het raam van onze huiskamer en zwaait dan vriendelijk naar iedere voorbijganger.”

Haar nichtje Elly Scholten bezoekt haar dagelijks. Aangezien mevrouw Bekker zelf een beetje vergeetachtig is, halen ze graag samen herinneringen van vroeger op. De 100 levensjaren hebben mevrouw Bekker veel wijsheid meegegeven, zo geeft ze menigeen ook vaak wijze uitspraken mee, zoals: “Je weet niet waar je vandaan komt, en je weet niet naar je naar toe gaat, maar je hebt eerst hier een taak af te leggen.”

Op haar verjaardag werd ze verrast met verschillende cadeautjes, bezoekjes en kaartjes, en genoot ze met de aanwezigen volop van de diverse lekkernijen. Op naar 101!

Gesponsorde links: