Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/hofnieuws/4485

17:04 | 10-09-2015

Hofweekblad - Echtpaar Schreurs uit Markelo 60 jaar getrouwd

Echtpaar Schreurs uit Markelo 60 jaar getrouwd

Markelo – Bij café De Kroon in Markelo ontmoette Dirk en Mini Schreurs elkaar voor het eerst. Het was volgens het echtpaar liefde op het eerste gezicht. Enkele jaren later werden ze door burgemeester De Beaufort in de echt verbonden. En vandaag vieren ze alweer hun 60-jarige huwelijk. Een bijzondere mijlpaal waar ook loco-burgemeester Van Zwanenburg ze persoonlijk mee kwam feliciteren.

Bij de destijds 17-jarige Dirk Schreurs en 18-jarige Mini Leunk sloeg de vonk over tijdens het dansen bij café De Kroon. Ze trouwden in 1955 waarna Mini vanuit Goor bij de boerderij van de familie Schreurs in Markelo introk. Enkel jaren later werd het gezin uitgebreid met de komst van drie zoons. De jongens hielpen vader op de kleine boerderij rondom huis, terwijl Mini voor het huishouden zorgde.

Naast het werk op het boerderijtje heeft Dirk gewerkt als bakkersknecht, gevolgd door vrachtwagenchauffeur en later in de Markelose Kaasfabriek. Momenteel is hij nog actief als chauffeur van de Rode Kruis bus voor het ouderenvervoer. De overige werkzaamheden heeft hij naast zich neer gelegd en samen genieten ze van hun vrije tijd. Maar stilzitten is niets voor het echtpaar, ze bezoeken graag  uitvoeringen van het Markelose toneelgezelschap de Kösterskoele, waarvan ze beiden eerder ook actief lid waren en genieten van de reisjes van de Markelose ouderenvereniging. Verder gaat Mini graag met de tijd mee en is ze regelmatig achter de computer te vinden. Terwijl Dirk graag buiten bezig is, zo ligt de tuin aan de Grotegoorsdijk er altijd perfect bij en klom de kwieke bruidegom voor kort nog op het dak om nieuw riet erop te leggen.

Vandaag genoten ze van de vele kaartjes, waaronder een brief van het koninklijkhuis, de prachtige boog van de buurt, de visite en de persoonlijke felicitaties van loco-burgemeester Van Zwanenburg. Komend weekend viert het echtpaar de bijzondere mijlpaal met buren, vrienden en familie bij de Haverkamp in Markelo. Na 60 jaar worden de vlinders wel minder geeft Dirk aan, maar ze zijn erg gelukkig met elkaar en genieten volop van het feit dat ze dit in goede gezondheid gezamenlijk mogen vieren.

Gesponsorde links: