Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/hofnieuws/4484

16:03 | 14-09-2015

Veelzijdige 19e editie Straatfestival Delden

DELDEN - In het centrum van Delden wordt op zondag 20 september de negentiende editie van het Cultureel Straatfestival Delden gehouden. Diverse professionele artiesten en amateurs treden tussen 12.00 uur en 18.00 uur weer op diverse podia en pleinen op.

Het programma voor de 20 september is divers. Bezoekers kunnen onder andere een gokje wagen op de onvoorspelbaar komische gokkast van Jackpot, meeluisteren met de roddeldames Ada en Bertha of een kijkje nemen bij Join the parade die een eigenaardige mengeling van poppenspel en acrobatische dans bieden. Verder is er weer een optreden van de Deldense Kwekweschudders, is Theater Kaal aanwezig en trekt Handelsgeest met een schip met ervaren handelslieden door de straten van Delden.

Ook is er een mooi muzikaal programma opgesteld in de Oude Blasiuskerk. Daar en op andere podia zijn optredens van Nootzaak, Multiple Noise en No Trebles. Ook de Muziekschool Hof van Twente en Pop’scool Hengelo zijn aanwezig. Op het Rabopodium op het Ressingplein is er muziek van Optimisten, Inmotion, Big Band, TJHO en een finaleoptreden van de diverse koren. Ook aanstormend talent Shanelle de Lannoy, deelneemster The Voice Kids, komt optreden.

Het programma van het straatfestival is net als de afgelopen jaren opgebouwd uit zes verschillende thema’s. Zo is het plein van De Bezinning weer te vinden in de Oude Blasiuskerk, is het decor van De Ontmoeting opgebouwd aan het Ressingplein en is De Markt de locatie voor De Traditie. Het plein van De Ontdekking is weer ingericht aan het Keszthelyhof en de Langestraat vormt met diverse optredens en de boeken- en kunstmarkt De Verbinding. Het plein van De Ambitie bij De Zwaan biedt net als de afgelopen jaren ruimte aan jong talent.

Het Cultureel Straatfestival Delden biedt jaarlijks een programma voor alle leeftijden met straattheater, dans en muziek. Het sfeervolle centrum en het oude Kerkplein zijn het decor van een kunst- en boekenmarkt. De after party is op het Ressingplein.

Gesponsorde links: