Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/hofnieuws/4480

14:09 | 11-09-2015

Expositie Merel Buijs - Perron 1 Delden

Merel Buijs Exposeerd van 1 september tot 1 oktober in Perron 1 in Delden. De Expositie genaamd Longevity: (re)producing China is dagelijks van 9.00 tot 20.00 uur te bezichtigen aan de Stationsweg 1 in Delden. Voor meer informatie kijk op www.kunststationdelden.nl.

Merel Buijs, recent afgestudeerd aan de Artez academie/Arnhem heeft een bijzonder vloerinstallatie voor Perron1 samengesteld. De expositie gaat over massaproductie en reproductie. Zelf zegt ze hierover:

"Als je kijkt naar de internationale ‘made in China’ identiteit, kan je aannemen dat een groot onderdeel van de Chinese identiteit draait om productie. China wordt gezien als fabriek voor de wereld, waar producten aan de lopende band gefabriceerd worden. Met deze groei aan productie komt ook een ander onderdeel van de Chinese identiteit aan de orde, namelijk reproductie. Niet alleen in eigen land worden Westerse producten gereproduceerd, maar ook eigen cultuur en identiteit wordt overzees in Chinatowns gereproduceerd. Om dit proces te visualiseren heb ik een massaproductie opgezet rond de productie van een traditioneel Chinees ‘shou’ symbool, wat staat voor een lang leven. Het productieproces tracht niet alleen het product te reproduceren, maar ook het productieproces zelf. Het resultaat is een productie van in totaal 1000 symbolen, geproduceerd in 3 weken tijd, uitgestald op de vloer."

Gesponsorde links: