Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/hofnieuws/4477

13:37 | 10-09-2015

Impuls muziekonderwijs op basisscholen Hof van Twente

Komend schooljaar zal op alle 22 basisscholen in de gemeente Hof van Twente een flinke impuls worden gegeven aan het muziekonderwijs. In het project De Hof, daar zit muziek in gaan docenten van de Muziekschool Hof van Twente de scholen in om de leerkrachten te begeleiden in het geven van muziekles. Doel van het project is om het muziekonderwijs weer een vaste plek op het schoolrooster te geven en de kwaliteit ervan te verhogen.

Wetenschappers en deskundigen zijn het er al jaren over eens: actief met muziek bezig zijn is heel goed voor kinderen. Het stimuleert de intelligentie, vermindert concentratieproblemen en verbetert de motoriek. Bovendien ontspant het, draagt het bij aan sociale structuren en geeft het levensvreugde. Reden genoeg dus om ook op school regelmatig bezig te zijn met muziek.

Door een subsidie binnen de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit kan de Stichting Culturele Basisvorming Hof van Twente (St. CuBaHof) in samenwerking met de Muziekschool Hof van Twente 24 weken lang ondersteuning geven aan de scholen. Naast de begeleiding in school zullen alle basisschooldocenten ook drie studiemiddagen volgen. Tijdens deze workshopmiddagen kunnen zij extra kennis opdoen over specifieke onderwerpen uit de muziek.

Het project wordt afgetrapt op woensdag 16 september met een eerste workshopmiddag, waarin muziekdocenten en groepsleerkrachten elkaar voor het eerst treffen. Vanaf 28 september starten de lessen in de scholen. Het project loopt door tot eind april.

Gesponsorde links: