Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/hofnieuws/4465

07:23 | 09-09-2015

Actieweekend levert ruim 10.000,- op voor epilepsiesyndroom

Bentelo/Hengevelde – Het actieweekend van Bentelo en Hengevelde heeft maar liefst ruim € 10.000,- opgehaald. Met onder meer een knipactie op zaterdag, en een modeshow en veiling op zondag stond het weekend van 29 en 30 augustus in het teken van het goede doel: het ESES/CSWS Syndroom. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis, voor onderzoek naar een effectieve behandeling voor dit epilepsiesyndroom.

De Bentelose kapsters en schoonheidsspecialiste mochten zaterdag maar liefst 70 bezoekers verwelkomen. Velen kwamen voor een nieuwe coupe of mooie nagellak, maar ook verschillende mensen bezochten de kapsalon enkel voor een donatie voor dit goede doel. De organisatie, bestaande uit enkele ondernemers uit Bentelo en Hengevelde, was totaal verrast, want het knippen, epileren en nagels lakken, en de losse donaties brachten al ruim € 1500,- op.

Na de succesvolle knipactie in Bentelo ging het actieweekend op zondag verder in Hengevelde. Ruim 300 mensen genoten hier van de verschillende activiteiten die de organisatie voor jong en oud op touw had gezet. Met onder meer een modeshow, bellenblazen, schminken, gratis pannenkoeken, een springkussen en speeltoestellen wisten de kinderen zich opperbest te vermaken. Terwijl de ouders en overige bezoekers de portemonnee mochten pakken, want veilingmeester Bart Eshuis verraste iedereen met vele bijzondere veilingstukken. De plaatselijke ondernemers boden belangeloos prachtige veilingstukken aan. Onder meer een trouwjurk, grote bloemstukken, een Heraclesvoetbal met handtekeningen van alle spelers en zelfs een weekend weg lieten het bedrag flink stijgen.

Op deze bijzondere dag was ook neuroloog Floor Jansen aanwezig. Zij werkt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en leidt het onderzoek naar een effectieve behandeling voor het ESES/CSWS Syndroom. Ze was verrast door de enorme inzet gedurende dit weekend en benadrukte nogmaals het belang van het onderzoek.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers en lokale ondernemers die met hun enthousiasme en belangeloze inzet dit weekend tot een groot succes hebben gebracht. En natuurlijk alle bezoekers die gezamenlijk het prachtige bedrag van ruim € 10.000,- bij elkaar hebben gebracht.

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit goede doel? Dat kan door te doneren via rekeningnummer NL17 RABO 0305 369814, J.H.M. Wegdam – Blokhorst o.v.v. ESES onderzoek, dit rekeningnummer blijft geopend tot 15 september. De cheque met het complete bedrag zal na de sluitingsdatum aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis worden overhandigd.

Gesponsorde links: