Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/hofnieuws/4448

08:46 | 10-09-2015

Proef dienstverlening gemeente in Markelo

Steeds meer medewerkers van gemeente Hof van Twente werken digitaal en kunnen hun werk in principe overal doen. Op dinsdag 15 september gaat de gemeente proefdraaien op locatie en de eerste plaats waar de gemeente gaat testen is Markelo. Medewerkers van de gemeente doen dan hun werk in het Beaufort. Inwoners kunnen daar zonder afspraak hun paspoort of rijbewijs aanvragen of kunnen er terecht voor andere onderwerpen.

Het idee om de dienstverlening ook op andere plekken te organiseren dan in het gemeentehuis ontstond bij een aantal medewerkers die met het toenemen van de digitale ontwikkelingen kansen zagen.

Inwoners kunnen in het Beaufort terecht op dinsdag 15 september 2015 van 9.00 – 17.00 uur voor onderwerpen over zorg, bouwen, burgerzaken en wijkbeheer. De accountmanager bedrijven staat ondernemers te woord en er is informatie over het Plan Mooi Markelo. Het college van Burgemeester en wethouders vergadert op die ochtend ook in het Beaufort.

Voor oudere inwoners kan het soms lastig zijn het gemeentehuis te bezoeken. Op 15 september bezoekt een aantal medewerkers van de gemeente Woonzorgcentrum de Anholtskamp om bewoners bijvoorbeeld van dienst te zijn met hun vragen op gebied van zorg of hen te helpen bij de aanvraag van hun ID-kaart.

Met dit initiatief bekijkt de gemeente of de dienstverlening op termijn dichter bij onze inwoners gebracht kan worden. Als deze proef in Markelo slaagt gaat de gemeente ook in de andere kernen van Hof van Twente aan de slag.

Dienstverlening in Markelo op 15 september

In Het Beaufort aan het Burgemeester de Beaufortplein 1 in Markelo kunt u van 9.00 tot 17.00 uur terecht bij de volgende medewerkers.

Medewerker Burgerzaken en belastingen voor:

Aanvragen van rijbewijs, paspoort en ID kaart (afhalen van documenten is niet mogelijk). Doorgeven verhuizing en aanvragen uittreksels BRP. Aanvragen afvalpas en afhalen ja/nee stickers. Vragen over burgerzaken en belastingen.

Wijkbeheerder voor:

Vragen en meldingen over de openbare ruimte.

Accountmanager bedrijven voor:

Ondernemersvragen over het starten, uitbreiden of verplaatsen van een bedrijf, bedrijfshuisvesting, economische ontwikkelingen, beleid en innovatie.

Medewerker Bouwen voor:

Vragen over bouwmogelijkheden, bestemmingsplannen en informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Plan Mooi Markelo:

Films, presentatie en informatie over Plan Mooi Markelo. 

Gesponsorde links: