Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/hofnieuws/4433

08:07 | 05-09-2015

30 jaar Wereldwinkel in Delden

De Wereldwinkel in Delden bestaat in 30 jaar. Dat viert de Wereldwinkel van 5 t/m 12 september in de winkel aan de Kortestraat 2b. Komt u ook?

Op 9 maart 1985 kwamen vijf Deldense inwoners bij elkaar met plannen om een Wereldwinkel op te richten. Met steun van onder meer. de kerken kon er op 6 september daadwerkelijk gestart worden met de verkoop van wereldwinkelartikelen zoals koffie, thee, wijn, honing en sieraden op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in de groentezaak van Subelack aan de Langestraat.

Anno 2015 zit de Wereldwinkel alweer 18 jaar in het voormalige VVV-kantoor aan de Kortestraat 2b. Een winkel die met alle tijden is meegegaan. De Wereldwinkel is vanaf het begin verbonden aan de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, de winkel heeft zich aangepast aan hun trends en bestaat nog steeds op basis van puur vrijwilligerswerk. In 2007 was er de transformatie naar de kleuren paars en geel, in maart 2015 is de “refreshing” toegepast naar licht en transparant. De Wereldwinkel Delden is nu een fairtrade cadeauwinkel waar ze trots op is, met behoud van het “goede oude” en gespitst op het heden en de toekomst.

30 jaar Wereldwinkel in Delden wordt gevierd met een week vol verrassingen. Elke betalende klant mag een cadeautje uitzoeken uit de mand. Iedere dag is er iets lekkers om te proeven, waarbij food producten uit eigen winkel worden gebruikt. De Wereldwinkel start zaterdag 5 september met muziek en een kraampje op het bordes waar één van de vrijwilligers een Thais gerecht zal koken in een tajine. Een tajine is een kookpan uit Noord Afrika gemaakt van klei. U komt toch ook even proeven?

Ook is er een kleurwedstrijd voor alle leeftijden. Er zijn drie leeftijdsgroepen 4 t/m 7 jaar, 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 100 jaar. Er is één prijswinnaar per groep. Wie kleurt de mooiste kliketyklik in? Een kliketyklik is een doosje gemaakt van weggegooide frisdrankflessen door vrouwen uit Zuid Afrika. De kleurplaten worden op de scholen uitgedeeld en zijn ook in de Wereldwinkel te verkrijgen. Inleveren uiterlijk 12 september in de winkel.

Op 12 oktober wordt samen met de vrijwilligers dit 30-jarige bestaan gevierd met een gezellige – zelf klaargemaakte – maaltijd. U bent net als altijd, maar nu in het bijzonder tijdens deze feestweek, van harte welkom in de Wereldwinkel.

Gesponsorde links: